5 - De Kennemer

5 - De Kennemer

     
logo kennemer       
     

Kennemer Golf & Country Club

Happy Hour aangeboden door Scotch Whisky International

maandag 20 juli            
Kennemer Golf € 150,= voor leden € 170,= voor niet leden          
incl. diner en borrel          inclusief koffie appeltaart             
1 Tee START aanvang 13:30
           
               
Kennemerweg 78              
2042 XT Zandvoort              
   

 

 

 
     
     

De Kennemer Golf & Country Club (KG&CC) is opgericht op 11 december 1910, na een vergadering in Bloemendaal. De 33 mensen die deze vergadering bijwoonden besloten een 9-holes baan aan te leggen in Santpoort op grond van de heer J T Cremer van Duin en Kruidberg.[1] Op deze baan, die ruim 2005 meter lang was, werden veel nationale en internationale wedstrijden gespeeld.

Hoewel de leden tevreden waren, werd er toch gesproken over een 18-holes golfbaan in de duinen van Zandvoort. Dit werd zo ook besproken tijdens de bestuursvergadering op 6 maart 1926. Tijdens deze bestuursvergadering werd een bod gedaan door de familie Quarles van Ufford. Zij stelde voor om het erf waar de banen nu liggen te verpachten aan de Kennemer Golf & Country Club. De leden stemden in en op 3 mei 1928 waren de 18 holes in de duinen van Zandvoort gebruiksklaar. Er waren ook 6 tennisbanen met een apart kleedgebouwtje. Ter ere van de opening werd er een exhibition match gespeeld tussen de amateurs Gerry del Court van Krimpen en Jhr Mr E Michiels van Verduynen (van Clingendael) en de professionals Les King en Jos van Dijk. Op die dag werd ook de Haagsche Ooievaar aangeboden, een trofee voor een jaarlijks toernooi dat nog steeds bestaat.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de baan in beslag genomen door de Duitsers. Gedurende de oorlog zijn er ruim 78 bunkers gebouwd op de banen. Ook is er een betonnen muur over de hele baan gebouwd. Na de oorlog zijn de banen en het clubhuis weer in hun oude staat hersteld. Toch worden een aantal van deze bunkers nog steeds gebruikt.

In 1985 werd de Kennemer Golf & Country Club uitgebreid tot 27 holes, de nieuwe A-baan werd naar Steven van Hengel genoemd.

 

Dutch Golf Trophy

htttps://dutchgolftrophy.nl

secretariaat@dutchgolftrophy.nl

 

NL 06 FVLB 0225 5626 42
t.n.v. Stichting Dutch Golf Trophy

Volgende wedstrijd ma 10 aug Eindhovensche Golf

alfredvdplas

Search